• kései beszedfejlodes

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        kitti kislanyom 4.5 éves.kései beszedf. allapitotak meg.szellemi éretsége kb3évesé, babaszinten.gond van a finommotorikával is.okot senkise tud.tőb mint 1éve jarunk logopédushoz heti 2szer.semmi fejlodés.hallas ok.kb 15szavunk van most.amit 1éve mondot cica, kecske....most nemtugya, vagy nemhasznaja...minden rendbevolt szüléstol, anyi kivételel, nement neki a szopizas gyorsan elfaradt.3 hosan etetem almapepel hogy neveszitse sujat, anakis felét viszahorta a nyelve.mindenhol ahol voltunk tanacstalanok.....éjel bepisil 1szer.mostkültek neurologushoz, genetikara, nefrologushoz..mijen vizsgakat csinalnak, és milehet az ok, vagy baja, utolérheti valaha tarsait---mindent megért, csinaja amit kérek agresziv, de ez lathatoan azer mert nemtugya kifejezni magat, mosmar zavarja akik csufolodnak vele, érzi valami nemstim kőrülote, egyre anyasabb..kerem segitségüket, barmijen otletel, vagy vizsgaleirasal.barmi sokat segit.vajdasagi vagyok, magyar, és novi sadra megyunk a vizsgakra amibol 1 kukot nemértek majd mert minden szerbül zajlik...kőszőnőm előreis

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a beszédfejlődés témában

        Kedves Kérdező! Ideggyógyászati vizsgálat és genetikai vizsgálat mindenképpen javasolt annak eldöntésére, hogy van-e a picinek veleszületett vagy szerzett betegsége, amely magyarázza a késői fejlődést. Mindezektől függetlenül tanácsos lenne a speciális fejlesztése, mely mind a finommotorikára, mind a beszédfejlesztésre jó hatással van. Remélhetőleg a Vajdaságban is léteznek ilyen fejlesztő központok, mert nagyon jó hatásfokkal segítik a fejlődésben elmaradott gyermekeket. Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet

        Kérdés: 2012. április 04., 14:06; Megválaszolva: 2012. április 06., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: