• Szoromgás, vagy testi rendellemesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném kikérni a véleményét, mert úgy érzem nem vesznek komolyan az orvosok. Tavaly júliusban volt egy pánikrohamom, azóta folyamatosan kezelnek szorongásra. A szorongásom tárgya a félelem egy testi betegségtől, szomatikus tüneteket produkálok (állitólag azok). Még a pánik roham után elkültek kardiológiára, EEG-re, vér/vizelet vizsgálat megvolt, szemészeten is voltam, mindent rendben találtak. Azóta több gyógyszerrel is kisérleteztek, jelenleg a következő gyógyszereket szedem: Rivotril 0, 5mg 2x1 Stimuloton 1x1 Eleinte, sőt egészen kb másfél hónappal ezelőttig a domináns tüneteim a következők voltak: Nagyon magas pulzusszám Enyhén magas vérnyomás Homályos látás, látótér szűkülés Fizikai gyengeség, folyamatos fáradtság és még sorolhatnám. Jelenleg a gyengeségen, fáradságon kivül a következő tüneteket tapasztalom: Alacsony vérnyomás 108/59 /pulzusszám (56 BPM) Terhelés hatására / terhelés nélkül is nehézlégzés Fájdalmak Gyors anyagcsere (naponta vagy 5-6 alkalommal járok nagydologra) Világos széklet, gyakran hasmenés, nyálkás Fogyás (eddig is sovány alkat voltam, de hiába van jó étvágyam, csak fogyok folyamatosan) Tisztelettel szeretném kikérni a véleményét a tüneteim alapján!

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a pszichés probléma témában

        Tisztelt Kérdező! Mint minden pszichoszomatikus állapotban, itt is gondosan kell eljárni. Nem vitatható az úgynevezett pszichotikus hajlam, ugyanakkor vannak olyan tünetei(pl. fogyás,, napi 5.6-szori széklet), ami esetleg belgyógyászati-endokrinológiai odafigyelést igényel (pl.: pajzsmirigy-működés, mellékpajzsmirigy működés vizsgálata, diabetes gyanú). Ezért - a korábbi vérvételek ismeretének hiányában írom - ha ilyen irányú vizsgálatok még nem történtek, az endokrinológus véleményét kikérném, és csak ezt követően jöhet a pszichológus vagy a pszichiáter. Üdvözlettel: dr. Blatniczky László gyermek endokrinológus, gasztroenterológus Svábhegyi Gyógyintézet Budapest, III. Bokor u. 17.-21. Bejelentkezés: 06-20-500-2500 telefonszámon, avagy a www. svabhegy.eu oldalon


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet

        Kérdés: 2012. április 03., 10:15; Megválaszolva: 2012. április 05., 17:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: