• Ön mit javasol a hasmenésre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Körülbelül 1, 5 hónapja kezdődött a hasmenéstől való félelmem. Ennek oka, hogy iskolából kétszer is el kellett kéreckednem, mert ment a hasam. Azóta attól félek hogy megint fog, nem merek hosszabb távra elmenni, és attól félek hogy így az osztálykirándulásom is ki kell hagynom. Mostanság csak ritkán megy a hasam egyszer-kétszer. Már voltunk vizsgálaton (vérvétel, ultrahang) de nem találtak semmit, szóval tudom hogy ennek csak eszmei oka van. Ön mit gondol? Válaszát előre is köszönöm!

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a hasmenés témában

        Kedves Ifjú hölgy! Levele arról tanúskodik, hogy képes megfigyelni és követni belső történéseit is. Amit ír abból az tűnik ki, hogy a kínos és szorongással teli élménye és a hasmenés összekapcsolódott Önben, így ha szorongatott helyzetet él meg, bekapcsolódik a hasmenés. Ha, mint utalt rá, a félelme a hasmenéstől eszmei, akkor fontos lenne megtalálnia a valódi okát félelmének, ami kiváltja a hasmenést. Ehhez jó, ha tud feljegyzést készíteni a hasmenést megelőző élethelyzetéről. Tehát a szorongását kellene oldania egy szakértő segítségével, akitől szakszerű támogatást kaphat. Javaslom továbbá, hogy azért figyelje meg az ételeket is amelyeket fogyaszt. Jó lenne, ha kb. három hétig - a hasmenéstől függetlenül - feljegyezné minden este, hogy aznap mit evett, mert lehet, hogy allergia szempontjából egy további kivizsgálás válhat szükségessé, amennyiben összefüggés látszik a hasmenés és valamelyik étel között. Dr.Gyebnár Viktória pszichológus Svábhegyi Gyógyintézet Budapest, III. Bokor u. 17.-21. Bejelntkezés: 06-20-500-2500 telefonszámon, avagy a www.svabhegy.eu oldalon


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet

        Kérdés: 2012. április 01., 16:32; Megválaszolva: 2012. április 05., 20:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: