• Tisztelt doktor úr! Mitől lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        12 éves vagyok. 2 hónapja folyamatosan hőemelkedésem van, köhögök, torkom fáj. eEbben a 2 hónapban kivették a mandulámat, ennek kedden volt 3 hete. volatk komplikációk, de már minden lezajlott. A háziorvos azt mondta, hogy az már mástól van. Műtét előtt ti kb. 1 hónapban vért, törletet vettek többször mindenre. MEgjártam a tüdőorvost, gégészetet, reumatológust, háziorvost, arcüregröngent, tüdőröngent és elég sok vírusra levették a vért MINDEN RENDBEN! qa Előtet volt egy baktérium a torkomban, de azt kikezelték már. Mitől vannak az állandó tünetek? Anyukám gyanakszik a pszichikai alapra, de én nem hinném, mert az életemben minden rendben. menjek el egy pszichológushoz, vagy ennél több kell? VÁLASZÁT mihamarabb kérném, köszönöm!

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a gyermekgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! A kórismézés leginkább a detektív-munkához hasonlít, ennek pedig legelső lépése a kronológia összeállítása. Itt van egy kis problémám az Ön által elmondottakkal. Tehát pontosítsunk: Bő 3 hete ( mostanra talán már 4) volt a mandulaműtéte, miközben már ( több, mint? ) 2 hónapja folyamatosan hőemelkedése van, köhög és fáj a torka. Itt némi ellentmondást érzek, mert hőemelkedéses, köhögő betegen nem nagyon szoktak mandulaműtétet elvégezni. Ami a jelenlegi panaszait illeti: a torokfájás és néha a hőemelkedés is lehet a mandulaműtét után nem túl gyakori, de elhúzódó tünet. A köhögés azonban nem tartozik ezek közé, tehát az a javaslatom, hogy a "nyomozást" újra kellene kezdeni, részben a laboratoriumi vizsgálatok megismétlésével ( itt elsősorban a vérben gyulladásos jelek keresésével) másrészt tüdőgyógyász felkérésével. Csak ezeknek a vizsgálatoknak ismételt negativitása esetén alkalmaznék tüneti kezelést ill. gondolnék esetleges lelki okokra, környezeti konfliktusra stb. Üdvözlettel: dr Votisky Péter Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu Bejelentkezés: a 06-20-500-2500 telefonszámon


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 30., 17:57; Megválaszolva: 2012. április 03., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: