• Reflux betegség gyerekkorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm gyermekem születése óta refluxos (halmozottan sérűlt) gyomor peg került beültetésre ami mellet mégis bukik és félrenyelés miatt tüdőgyulladás alakulhat ki amire már sajnos volt példa kétszer, a peg itatása miatt van a félrenyelések végett, nem az etetése miatt 16 kg jól táplált! Gyomorszűkítő műtétet ajánlottak a további bukások miatt de mi nem szeretnénk egyből bele menni a veszélyek miatt, ajánlották a salvus vizet aminek az adagolását nem tudjuk egy 4 éves gyereknél? Illetve van e egyéb gyógymód műtéten kívül ami kíméletesebb lenne a gyerekre nézve? Másfél éve vagyunk ketogén diétán ami be is vált epilepsziára, csak ez a reflux nem akar múlni! Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel Kádár László....

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező! Léteznek ún. prokinetikus gyógyszerek, mely a gyomor ürülését segítik. Amennyiben ezek és a savelválasztást csökkentő készítmények nem biztosítanak kielégítő javulást, akkor jön szóba a műtéti kezelés. A Salvus vizet savtúltengésre szokták javasolni, de ez a gyomorszáj záróizmának funkciójavítását nem vonja maga után. Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 30., 13:23; Megválaszolva: 2012. április 02., 20:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: