• koraszülött kisbaba

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/nő! Ikerkislányaimat a győri kórházban megkezdett 31.héten császármetszéssel világra hoztam, november 22-én. Szerencsére nagyon jól haladnak, a tipikus koraszülöttségből adódó betegségeket elkerültük. Egyik kislányom szemészeti leletével kapcsolatban szeretnék információt, segítséget kérni! Saját szavaimmal írnám le, mert a mai nappal nem kaptam leletet, csak a soproni doktornő tájékoztatott szóban. Egyik kislányom jobb szemében halványak a papillák. Ő azt mondta, hogy ez azt jelenti, hogy rosszabbul lát a szemével, a bal szemével fókuszál inkább és ez nem gyógyítható, de várjunk vele, két hónap múlva kontroll és meglátjuk, még javulhat, mert korrigált kor alapján még csak két hónapos. Szerinte ez nem a koraszülöttség miatt alakult így, időre született babáknál is előfordul. Egy zárójelentés van a kezemben, ez 02.29. dátumozású: A j. üvegtest borús volt, de távozásra feltisztult. A jelen státusz: bulbusok külsőleg épek, jól táguló pupillák. Tiszta törőközegek.Szf: halvány, éles határú papillák. A hátsó pólusok színe jó, kóros elváltozás nem látszik, periféria jól ereződik. Kérnék tájékoztást ezzel kapcsolatban. Fennállhat a későbbiekben vakság? Vagy el kell induljak valamilyen irányba? Várjam ki a két hónapot? Előre is köszönöm! Üdvözlettel

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a szemészet témában

        Tisztelt Kérdező! Újszülöttkorban látáscsökkenés nélkül is előfordulhat még, hogy a szemfenéki vizsgálat során halványabbnak írják le a papillát (látóidegfő). Amennyiben a későbbiekben is ilyen eltérést tapasztal a szemész, akkor az valóban utalhat az érintett oldalon látáscsökkenésre, de ezt csak szakorvosi vizsgálattal lehet igazolni. Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna Svábhegyi Gyógyintézet Budapest, III. Bokor u. 17.-21. Bejelentkezés: telefonon a 06-20-500-2500 számon, online a www.svabhegy.eu oldalon


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 28., 16:45; Megválaszolva: 2012. március 30., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: