• Lisztérzékenység és méhészeti termékek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Lisztérzékeny gyerek ehet virágport, méhpempőt, propoliszt?

        WEBBeteg szakértő válasza a lisztérzékenység témában

        Kedves Kérdező! Ugyan egyszerűnek tűnik a kérdés, ám nem az. Nehéz korrekt választ adni úgy, hogy nem tudni, mekkora a gyerek. Ha ugyanis 3 évesnél kisebb, egyik fogyasztását sem javasolnám az úgynevezett szenzitizáció (allergizáltság) kialakulásának esetleges veszélye miatt. Ennek ellenére a virágpor az virágpor - nem tartalmaz glutént, tehát elvileg eheti. A propolisz ragasztó - nem tartalmaz glutént, tehát elvileg eheti. A méhpempő a méhek mirigyéből gyűjtött fehérje - nem tartalmaz glutént tehát elvileg eheti. Fontos azonban megjegyezni, hogy ha a gyermek coeliákiás, a gastroenterológus szakorvost érdemes megkérdezni. Üdvözlettel: dr. Bánfi Andrea gyermek allergológus Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. március 27., 23:46; Megválaszolva: 2012. április 04., 19:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: