• Nyálkás széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm. A kislányom 5 éves 2 hete hagytuk abba az antibiotikum (hemomicin szirup) szedését, utánna adtam neki mézet keverve vízzel, gerezd fokhagymával csipet zsályából és csipet kakukfűből készült szirupot. Amikor ezt adtam lágy széklete lett. Néhány napja folyik az orra picit köhög és a napi 1 esetleg 2 székletben van valami nyálka. Azt szeretném öntől megtudni, hogy ez simán csak a válladék amit nem tud kiköpni amikor felköhögi, és esetleg az orrból visszafolyo válladék? Egyenlőre nem gondoltam még orvoshoz vinni mert sem láz sem fájdalom semilyen téren nem jelentkezett. Ha esetleg még erre is válaszolna, én 37 éves vagyok ugyancsak betegvoltam 2 napja hagytam abba az antibiotikumot (Hemomicin kapszula), és epepanaszaim is vannak (és aranyér, voltam orvosi vizsgálaton) ugyanugy nálam is jelentkezik a nyálka a székletben. Ezt mind a megfázásnak tulajdoníthatjuk? Előre is köszönön válaszát.

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a nyákos széklet témában

        Kedves Kérdező! A gyermeknél a székletben megjelenő nyálka valóban a felköhögött illetve az orrból lecsorgó, majd lenyelt váladéktól lehet, ezt mindaddig észlelheti amíg a hurutosság teljesen meg nem szűnik. Amennyiben Ön is hurutos megbetegedés miatt szedett antibiotikumot, így még az Ön székletében is megjelenhet nyák. Amennyiben pár nap alatt ez megszűnik, akkor nincs teendő. Mindkettőjüknek javaslom, hogy 1 hétig szedjenek valamilyen probiotikus készítményt a normális bélflóra visszaállítása érdekében. Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna Svábhegyi Gyógyintézet Budapest, III. Bokor u. 17.-21. Bejelentkezés: 06-20-500-2500 telefonszámon, vagy a www.svabhegy.eu oldalon


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 17., 08:47; Megválaszolva: 2012. március 22., 16:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: