• növekedési porcok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Egy 16 évesnek a fekvőtámasz és a húzódzkodás (súly nélkül) rossz hatással van a növekedési porcokra? Válaszát előre is köszönöm.

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a növekedés témában

        Kedves Kérdező! Egészséges fiatal esetében egyik gyakorlat sem károsítja a növekedési porcokat, melyek ráadásul ebben az életkorban már lassan záródnak is le - azaz kevésbé sérülékenyek. Természetesen a fokozatosság itt is fontos, azaz egy kényelmesen kivitelezhető ismétlés számmal és sorozat számmal kell kezdeni, és maximum havi 10%-nak megfelelő emelést eszközölni. Ha az érintett ízületekben (váll, könyök, csukló, esetleg kéz) fájdalom jelentkezik, akkor abba kell hagyni az edzést, megvárni a panaszok elmúltát és óvatosan újra kezdeni egy csökkentett adaggal. Ha ismét jelentkezne a fájdalom, akkor szakorvost keressenek fel! Üdvözlettel: dr. Borka Péter gyógytornász Svábhegyi Gyógyintézet Budapest, III. Bokor u. 17.-21. Bejelentkezés: 06-20-500-2500 telefonszámon, avagy online a www.svabhegy.eu oldalon


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet

        Kérdés: 2012. március 16., 22:28; Megválaszolva: 2012. március 26., 17:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: