• Végbélrepedés...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Van egy 5, és egy 7 éves gyermekem. A kisebbnek néhány hete székelés után vérzett a feneke, mikor megtöröltem.Orvoshoz vittem, végbélrepedést állapított meg, Azulenol krémet javasolt, amit használtunk is, de a tünetek nem múltak, továbbra is vérzett, valamint a fenekén pelenkakiütés szerű pöttyök jelentek meg. Másik orvosnak mutattam, ő is ugyanazt a krémet javasolta.Két hét eltelt körülbelül, de még mindig gyulladt volt a végbélnyílásnál, és székeléskor vérzett.(időnként szorulásos, de annyira nem, hogy különösebben szenvedne a kakilással) Múlthéten megint másik orvoshoz vittem, mert nem vagyok nyugodt a vérzés miatt...Ez a gyermekorvos Aurobin krémet írt, aztmondta, 3 nap után el kell, hogy múljon a gyulladás, és vérzés.Eltelt a 3 nap, de ma még mindig vérzett neki, és ami még érdekes, hogy a nagyobbik gyermekünk feneke is vérzik székelés után....Tanácstalan vagyok, mit tegyek, fogytassam az Aurobin krémet, vagy egyáltalán, mitől lehet ez a probléma? Még annyi, hogy az oviban néhány hete gyanú volt cérnagiliszta fertőzésre, mert több gyerek vakaródzott, ekkor a gyerekeimnek Vermox tablettát adtam, két hét múlva megismételtem, nem vakarják magukat egyáltalán. A kicsinek Laevolac Laktulózt adok napi 5 mililitert, hogy megkönnyítsem a székletürítését. Mit tehetnék még? Mitől lehet ez a baj mindkét gyereknél? Kérem, adjon tanácsot! Köszönöm előre is!

        Dr. Boros Miklós válasza a végbélrepedés témában

        Tisztelt Kérdező! Alkalmazzon probiotikus kúrát. A székletlazító is helyes döntés, de az alkalmazott adag nem elégséges. Figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra. Kerülje az egyszerű szénhidrátot és minden széklet után vegyenek ülőfürdőt. Vezessen étkezési naplót hiszen valóban szokatlan, hogy mind a két gyermeknek fissurája lett egy-időben.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 11., 17:09; Megválaszolva: 2012. március 13., 15:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: