• Lehet beteg a gyerkőc a kinti üldögéléstől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzettek! Van egy öt éves kisfiunk: sajnos az utóbbi időben egyre többet beteg hiába adunk neki rengeteg vitamint (C vitamin, gyümölcsök, Omega 3, multivitamin) és jár úszni is. Sajnos az óvodában 24- 26 fokra fűtenek, szerintünk már ez sem feltétlenül ideális. Amikor pedig kiviszik a piciket, akkor rendszeresen túlöltöztetik őket. Így persze, hogy hamar kimelegszenek. Kisfiunk a minap elmondta, hogy ha az udvari rohangálásban kimelegszenek, akkor nem küldik be őket megszáradni, hanem kint az udvaron leültetik őket. Mi ezt nem tudjuk elfogadni a feleségemmel. Félünk, hogy a picinek így előbb- utóbb komolyabb baja lesz. Ma 39, 7 fokos lázat mértünk neki. Jól gondoljuk, hogy az, hogy miután kimelegedett az udvaron a futkározásban, nem beküldik, hanem odakint az udvaron a hidegben leültetik, hogy megszáradjon, nem használ a picinek? Nagyon félünk, hogy így egy tüdőgyulladást összeszed végül... Válaszukat előre is nagyon köszönjük! Üdvözlettel: Németi Balázs

        Dr. Balogh Andrea válasza a nátha témában

        Kedves Balázs! Amiket leírt én sem tartom ideális dolognak, én is úgy látom helyesnek a dolgokat ahogy Önök gondolják. Mindazonáltal esetleg egy laborvizsgálatot érdemes lenne végezni a kicsinél ha még nem volt a visszatérő fertőzések miatt, hátha valami plusz dologgal a kicsi segítségére lehetne még lenni (immunerősítő: Broncho-Vaxom vagy Ribomunyl). Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2012. március 07., 12:34; Megválaszolva: 2012. március 09., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: