• mi lehet a probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr Nő˛Dr Úr! Szeretném megkérdezni mi lehet az oka hogy a három és fél éves kicsi unokám hasfalán kis dudorodást észlelt az anyukája mikor hanyatt feküdt. Ez kb. a vastagbél környéke lehetett, ill. nyomásra érzékeny volt,. Kis idő múlva kakált a kicsi és a dudor el múlt. Attól hogy a bél tele volt jelen pillanatban ez az eltérés nem okoz bajt.ill. történhet ilyen, egyáltalán és van-e valami veszélye. Orvoshoz elvitték de már nem látszott semmi és érzékeny sem volt nyomásra a kicsi has fala. Így semmit nem tudott mondani csak annyit a Dr.nő hogy legközelebb ha történik ehhez hasonló akkor kórházba kell vinni. Köszönöm válaszukat. Ui: Még annyit hogy lágyék sérve van a kicsinek amit majd megműtenek de mire műtenék addigra mindig náthás lesz és így tolódik a műtét ideje. Van össze függés ezzel kapcsolatosan. Válaszukat köszönöm Juhászné

        Dr. Balogh Andrea válasza a gyermekgyógyászat témában

        Kedves Nagymama! Fontos, hogy a dudor a has melyik részén helyezkedik el illetve hogy néz ki stb. A leírása alapján arra következtetek, hogy ez feltehetőleg sérv lehet, de ehhez fontos lenne a dudor helyének pontos leírása, a kicsi vizsgálata. Ha a dudor előjön akkor érdemes orvoshoz vinni a kicsit, ha sérvről van szó akkor erőlködés pl. székelés, vizeletürítés kapcsán is kitüremkedik. Sérv esetén gondot az jelenthet, ha a sérv kizáródik, de az fájdalommal jár a kicsi számára, ezért érdemes inkább egy gyermeksebészeti kivizsgálásra elvinni a kicsit, hogy ha sérvről van szó akkor azt, hogy ez műtéti megoldást igényel e illetve mikor érdemes megműteni azt meg tudják állapítani. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2012. március 04., 19:12; Megválaszolva: 2012. március 06., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: