• Kisfiamnak hogyan segíthetnék?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kérem segítsen. Kisfiam február 8-án náthás tünekre ébredt, taknyos volt, köhögött, tüsszögött. Nem tulajdonítottunk neki jelentőséget, mert éppen jön a felső foga, az alsó jövetele is ilyen tünetekkel járt. Hétvégére erősen hörögni, még jobban köhögni kezdett, illetve erős, vízhíg hasmenése lett. Utána való első hétköznap elvittem a gyerekorvoshoz, aki vírusos torokgyulladást és hörghurutot állapított meg a kisfiamnál. Ezeket a gyógyszereket kellett vennem illetve kiváltanom: Ambroxol-Q szirup, Spiropent szirup, Rectodelt kúp, Smecta por, Protexin Restore por. 3-4 nap múlva semmi nem változott a tüneteiben, csak annyi hogy nagyon erősen köhögött, sokszor azt hittük megfullad, éjszakánként nem mertem elaludni, nehogy komolyabb baj legyen. A hasmenése a Smecta hasfogó ellenére sem szűnt. Hét vége felé ismét elvittem az orvoshoz, kölcsönadott nekünk egy inhalátor gépet, illetve mondta hogy álljunk le a gyógyszerekkel. A köhögés és hörgés szép lassan elmúlt, de a hasmenés azóta is megvan. Visszamentem a problémával, mert a betegség eleje óta diétáztatjuk, krumpli, répa, alma, rizs, banán kúrán van, sőt másfél hétig tápszert sem kapott, de iszonyatosan le van gyengülve és nem hízott semmit a betegség óta. Szóval visszamentem harmadjára is hogy szerintem laktóz érzékenysége lett a gyerekemnek, mert a tápszer után mindig sötétzöld, híg, fehér csomós széklete van. Sajnos a többi, diétás étel is átmegy a szervezetén, és úgy 2-3 óra múlva kikakálja a megevett ételeket. Naponta 8-10 széklete van. A gyerekorvost ez továbbra sem izgatja, azt mondja nincs laktóz érzékenysége, csak a váladék még nem ürült ki a szervezetéből, azért megy a hasa. Ön szerint normális-e hogy még mindig ugyanúgy megy a hasa a kisfiamnak annak ellenére hogy naponta kétszer negyed zacskó Smecta port kap és bélflóra helyreállítót is. Most lesz 6 hónapos. A tápszert nem merjük megvonni tőle, így is le van épülve a kis izomzata. Mit javasol mi tévő legyek? Kezdek belebolondulni hogy nem javul a helyzet.

        Dr. Boros Miklós válasza a köhögés témában

        Tisztelt Kérdező! Alkalmazzon porbiotikus kúrát és amennyiben 1-2 nap alatt sincs javulás keressék fel a gyermeksürgősségi osztályt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 24., 18:05; Megválaszolva: 2012. február 28., 14:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: