• hányás szagokra érzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Gyermekem 4 éves. Sokat hány közvetlenül evés után, illetve érzékeny a szagokra. Ha pl. elmegy kakilni már öklendezik is. Az erős tisztítószer szagot sem bírja. Gondot jelent a fogmosás is, mert akkor is öklendezik. Meg akkor is, ha fújjuk az orrát. Elküldtek szemfenékvizsgálatra, neurológushoz, illetve ubt vizsgálatra. Ez utóbbi tudom, hogy egy baci kiszűrésére kell, de vajon miért kell mennünk a neurológiára, és miért volt szükség a szemfenék vizsgálatra. Mire gyanakodhat a doktornő? Nagyon ideges vagyok, mert időpontuk csak egy fél hónap múlvára kaptunk, és a gyereknek azt sem tudom elmondani. hogy mi várható a neurolóiai vizsgálaton. Tehát a kérdésem, hogy mire irányulhat a vizsgálat, illetve mit fognak csinálni a gyerekkel a neurológiai vizsgálaton. Kell -e számítani kellemetlen, fájdalmas vizsgálatokra? Köszönettel várom válaszukat.

        Dr. Boros Miklós válasza a hányás témában

        Tisztelt Kérdező! A szaglásban résztvevő idegek és a központi idegrendszeri vizsgálat a tünetek miatt indokolt. A vizsgálatok nem járnak fájdalommal és eredményétől függ, hogy képalkotó vizsgálatot végeznek-e. Addig is jegyezze fel a tüneteket és kialakulásuk körülményeit, ezzel segítve a probléma okának megállapítását.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. február 24., 06:53; Megválaszolva: 2012. február 28., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: