• Túl sok antibiotikum, túl kevés eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Fiamnak születésétől sok felső-légúti megbetegedése van (nátha, torok-, mandulagyulladás). A sok alatt 3-4 hetente egyet értek, amiből átlag 2 hét alatt jövünk ki. Mindig belázasodik, 38, 5 körüli láza van, amit sem a lázcsillapítók, sem a hűtőfürdő nem mérsékel, így minden betegség vége antibiotikum. Ez az átlag minden évszakban igaz (télen-nyáron). Végül 4 éves korára mind az orr-, mind a garatmandulája annyira megnagyobbodott, hogy 2011.11.05. ezeket eltávolították. Ez megoldást jelentett a levihetetlen magas lázra, így most már „csak” 38 fokra lázasodik, amit levisz a lázcsillapító, viszont, amikor ca. 3 nap múlva megpróbálom mérsékelni a lázcsillapító mértékét, akkor a láz visszatér és az orvos ismét antibiotikumot ír elő. Gyakorlatilag olyan, mintha a fiam szervezete nem védekezne, mindent elkap és tenyészt magában, olyan mintha nem lenne immunrendszere. Ezt kiszűrendő a műtét után 1, 5 hónappal tökéletesen egészséges állapotban csináltattam egy teljes vérképet, melyet két orvos is látott, s mely alapján mindketten azt mondták, hogy teljesen egészséges. A vérképben az eltérések az alábbiak: Neutrofil granulocita értéke: 2, 0 (R.é.2, 0-7, 0) Hemoglobin: 117 (R.é.120-140) Kreatinin: 32 (R.é.59-104) Alkálikus foszfatáz: 631 (R.é.68-270) Teljes vaskötő kapacitás: 87, 3 (R.é.48-85) Transzferrin szaturáció: 13 (R.é.20-55) AST menny. meghat: 3 (R.é.5-200) Nemrég egy garatkenetet is levettek tőle egészséges állapotban, de a kenet negatív lett. Szeptember óta nem járunk oviba, mivel négyszer futottunk neki az ovinak, s minden alkalommal 2-3 benn töltött nap után a fiam ismét beteg volt. Jelenleg próbálunk immunt erősíteni a következőkkel: napi 10 Béres csepp, 10 csepp Cebion C, 1 tab. Folsav, 1 csepp D vitamin, 10 csepp Maltofer és 10 napig Broncho-vaxom. Mivel rosszul eszik, esete kap Peritolt (mióta ezt szedi - 2 hó - hízik, már 16, 6 kg). Kis futástól is köhög. Mivel tudom megoldani, hogy ne minden betegség antibiotikum legyen és ne köhögjön, ha fut?

        Dr. Balogh Andrea válasza a gyermekgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! Érdemes lenne egy részletes immunológiai, allergológiai vizsgálatot csináltatni a kisfiának, ezt immun- és pulmonológiai, allergológiai szakrendelés keretében lehetne megtenni illetve jó lenne egy székletvizsgálatot is végeztetni Candida gomba irányában sajnos sokszor ez is állhat a visszatérő fertőzések hátterében. Ugyanakkor nem tudom, hogy Streptococcus pneumoniae kórokozó ellen kapott e védőoltást kicsi korában, mert ez a baktérium felelős sokszor az Ön által leírt fertőzések nagy részéért. ha nem kapta meg ezt a védőoltást (ez egy választható oltás)k, akkor érdemes lenne beadatni neki, de csak az immunológiai kivizsgálás után. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 21., 18:20; Megválaszolva: 2012. február 24., 12:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: