• Nefrózis szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jelenleg 7 éves kisfiam 5 éve steroid dependens nefrózis szindrómás. Medrolt és immunszupresszív szert szed azóta. Emellett mégis rendszeresen visszatér a fehérjeürítés pl. torokfájás kapcsán, láz nélkül is, periodikusan kb. kéthavonta.Emelt dózisú medrol hatására rendszerint viszonylag könnyen rendeződik. Várható-e az évek múltával teljes gyógyulás, ha sok évig fennáll is a betegség? Vesefunkció, májfunkció értékek normál tartományban.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a vesebetegség témában

        Kedves Kérdező! Minden nephrosis szindróma egyéni elbírálású, emiatt végleges kimenetelt nem lehet megjósolni, annak ellenére, hogy sok esetben a betegség nyugvó fázisba kerülhet. Mindenképpen érdemes beszélnie kezeléőorvosukkal, ő a lefolyás alapján nagyobb valószínűséggel meg tudja mondani, mi a várható kimenetel


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2012. február 14., 20:08; Megválaszolva: 2012. február 15., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: