• Rejtett betegség két éves gyermeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Kislányom 26 hónapos, néhány hónapja 2-3 hetente visszatérő lázat észleltünk, mely olykor 40 C-ig is felment, 2-3 napig tartott. A gyermekorvos nem talált fertőzésre utaló problémát, vérvételre küldött minket, ahol a fehérvérsejtszám volt megemelkedett (27). Ezért 3 hét múlva kontroll vérvételre mentünk, aminek az eredménye szintén rossz lett, most a süllyedése lett magas (50) és a CRP (25, ) a többi érték jó, egy kicsit vérszegény még - ezt mondták. A vérvételt követő napokban 1 napig tartó súlyosnak mondható hasmenése volt, azóta tünetmentes. Megtudtam, hogy a bölcsődében lányom egyik csoporttársának CMV fertőzése van. Elkaphatta-e, kell-e aggódnom emiatt? Ha elkapta csak a vérvétellel lehet kimutatni? Milyen tünetekkel, következményekkel jár? Köszönettel,

        WEBBeteg szakértő válasza a cmv fertőzés, ismeretlen láz, vérszegénység témában

        Kedves Kérdező! A kislánya elkaphatta a CMV fertőzést, melynek többek között az egyik tünete a magas láz. Vizsgálat során még nyirokcsomó megnagyobbodást, lepedékes garatot, mandulákat, máj-, lépmegnagyobbodást észlelünk. Ha kislányának most már nincs akkor úgy gondolom nincs miért aggódni, akkor szépen átvészelte a fertőzést. Kisebb fáradékonyság még majd lehet. Ezen a betegségen az emberek 75-80%-a tünetmentesen esik keresztül. A vírus kimutatása vérvétel segítségével történik. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. február 10., 13:44; Megválaszolva: 2012. február 14., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: