• Gyomorfájás naponta többször óvodás lányomnál

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr! A Kislányom kb. 2 hete fájdalni kezdte a gyomrát (legyalább is talán a gyomrát). Pontosabban a melle alatt középen mutassa.Gyomor-gyomorszáj tájékán. Nem a hasát! Eleinte csak reggel mondta, gondoltuk nem akar oviba menni, és azért mondja, de most már este is és néha napközben is. Legtöbbször az evés után. Hamarabb elfárad, mint korábban, és picit le is fogyott. Most már kezdek nagyon aggódni, nem e valami komoly. A gyermekorvos pár nap diétát javasolt, de ez sem segített, a fájások folytatódnak. Válaszukat nagyon váom és köszönöm! Tisztelette, KJ

        Dr. Balogh Andrea válasza a gyomorfájás témában

        Kedves Kérdező! A panasz hátterében több ok is állhat, az egyik a gyomor- bélgyulladás. Érdemes lenne az Enterol nevű készítményt adni neki, recept nélkül kapható, ebből 2x1-et kell adni naponta, a hasi panaszokat nagyon jól szünteti. Ha pár napon belül nem oldódnak a panaszok, akkor forduljanak orvoshoz és akkor érdemes lenne megnézni, hogy nincs e Helicobacter fertőzése a gyermeknek, mert ez a baktérium is okozhat ilyen tüneteket illetve egyéb vizsgálatokat is kell akkor végezni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 09., 20:38; Megválaszolva: 2012. február 10., 15:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: