• Bcg hegen szőrnövekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fiam 6 hónapos. Tegnap vettem észre, hogy a bcg heg területén kiszőrösödött. Az oltóanyag alkalmazási leiratában nincs ilyen mellékhatás, és még senki sem hallott ilyenről, akit kérdeztem. Az oltást 3 naposan kapta a kórházban. 3 hónapos volt, amikor kifakadt és utána szépen begyógyult, a helye természetesen még vörös, de már nincs beszűrődés, se csomó. Viszont fekete színű vékonyszálú szőr nőtt a heg területén. Előfordult-e már ilyen mellékhatás másnál is? Mit jelent ez? Van valami nagyobb gond a háttérben? Mi a teendő? (Ne tudom, hogy fontos-e, de újszülött kora óta szőrős a fülcimpája, de az apjának is olyan, ill. a derekánál van egy kis részen még szőrös rész, de ezek már születése óta meg vannak). Előre is köszönöm a választ.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a szőrösödés témában

        Kedves Kérdező! Látatlanban nehéz bármit is mondani, de ennek ellenére nem gondolom, hogy a védőoltással lenne összefüggésben a dolog. Kérem mutassa meg házi gyermekorvosának és ha ő nyugtalanítónak találja, továbbküldi Önöket a megfelelő szakrendelésere.


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2012. január 30., 17:14; Megválaszolva: 2012. február 02., 19:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: