• rtg felvétel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Előzmények: 2 éves kislányomnál másfél hete (jan.15-én) kezdődött az egész betegség. Első héten végig lázas volt (38-38, 5 °C), köhögött, folyt az orra. A ceclorettát, lándzsás utifüvet, calcimust és nurofent adtuk neki. Az antibiotikumot 7 napig szedtük. Ezután doktornő (jan.25-én) elküldött rtg-re. Még aznap kiírt egy másik antibiotikumot, az augmentint. 3x5 ml/nap. Ebből eddig 2 adagot vettünk be, és másik köptetőt is vettünk (sinupret). Rtg felvétel eredménye: Vélemény: A felvétel ellélegzett állapotú. A rekesz norm. helyzetű, elmosott conturu. Sinusok szabadok. Mko. a hilus alsó harmada környezetében fokozott a peribronchialis rajzolat. Kp. vérbő hilusok. Kp. árnyék megtartott. Mindkét sinus maxillaris inteziven fedett. A sinus frontalis még nem pneumatisalódott. Az orrjáratok nyálkahártyája duzzadt. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Molnár Anna válasza a légzőszervi panasz témában

        Kedves Kérdező! A mellkas rtg. felvételen így leírás alapján hörghurút ábrázolódik, illetve az orr-melléküreg felvételen pedig arcüreggyulladás van.


        Dr. Molnár Anna, gyermekgyógyász, onkológus szakorvosjelölt
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2012. január 25., 19:40; Megválaszolva: 2012. január 28., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Új - Távkonzultáció