• autoimmun?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktor Úr / Nő! Fiam 16 hónapos. Az utóbbi 4 hónapba rengeteget volt beteg.Októberben orrvérzéssel kórházba került.Ott volt alkalom mikor vért köpött.Csináltak neki gyomorszondát, de nem onnan jött.15 hónapos oltásnál is vért köpött, a nagy sírás, ellenkezés közepette. Majd egyre sűrűbben volt hörghurutos.Túl sűrűn ahhoz, hogy ez megfázástól legyen. A háziorvos különféle gyógyszereket írt fel, 3 hét alatt 3 antibiotikum kúrán esett át a fiam. Majd a doktornő javaslatára elvittem pulmonológiára, ahol kiderült tej-és tojásallergiás.Ezután immunerősítő szirupot kapott a fiam. Azóta eltelt pár hét, tünetmentesen.De! Az összes betegség alkalmával vagy hőemelkedéses vagy lázas volt.Egy hónapja folyamatosan hőemelkedéses, ez általában délutánra, estére jelentkezik, 37.5-37.9 C fok.Fáradtságtól nem lehet. Ma újra mértem a hőjét, napközben 38, 1 C fokot.Kicsit hallom hörögni is.Félek nehogy autoimmun betegség álljon a háttérbe, olvastam, hogy egyik tünete lehet a gyakori láz.Tud valamit ezek alapján írni nekem? Nagyon köszönöm. Tisztelettel: Egy aggódó anyuka Aranka

        Dr. Balogh Andrea válasza a gyermekgyógyászat témában

        Kedves Aranka! Azt javasolnám, hogy egy részletes góckutatást végezzenek a kicsin: részletes vérvizsgálat, vizelet-, székletvizsgálat, fül-orr-gégészeti góckutatás, arcüreg-, mellkasröntgen stb. hogy a láz okát megtalálják illetve egy immunológiai kivizsgálás is jó lenne. Ebben a korban nem az autoimmun betegségek dominálnak hanem inkább az immungyengeség és azt kell korrigálni, erősíteni. De mindenek előtt a tartós hőemelkedés okát kell megtalálni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2012. január 25., 15:08; Megválaszolva: 2012. január 26., 10:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos