• 20 hós kisfiam nykában csomók

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! 20 hós fiam nyakában csomókat találtunk.Voltunk vele a Heim Pál fül-orr gégészetén, ahol az orvos megállapította, h hurutos a torka, náthás. A csomókkal nem foglalkozott (meg sem nézte), mondván az gyermekorvosi terület.Elvittük a gyermekorvoshoz 2 nap múlva, amikorra már a nátha elmúlt, kicsit még piros volt a torka. A doktornő azt mondta a nátha miatt vannak a csomók.Ne aggódjunk csak ha nőni kezdenek.De én mégis aggódom! A csomók nem növekednek, mobilisak és kemények, viszont fájdalmatlanok.Nem változnak, tehát vissza sem húzódnak.Semmilyen tünete nincs a fiamnak.Nem lázas, nem fáradékony (sőt igen aktív), nem fogy, van étvágya.Nem köhög és nem verejtékezik éjszaka.5 napja látta a gyermekorvos. A kérdésem, hogy van m-e miért aggódnunk? Budapesten hová és ott milyen osztályra vigyem a gyermekem kivizsgálásra ahonnan nem küldenek el? Köszönettel, Gábor

        Dr. Molnár Anna válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! A nyakon lévő nyirokcsomók megléte normális dolog, a védekező rendszer részei. Egyszerű fizikális vizsgálattal a gyermekorvosnak meg kell tudnia állapítani, hogy van-e további kivizsgálásra szükség. (pl. "túl nagynak" találja) Ha felkeres egy gyermekhematológia szakrendelést, biztosan szívesen fogadják!


        Dr. Molnár Anna, gyermekgyógyász, onkológus szakorvosjelölt
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 24., 21:27; Megválaszolva: 2012. január 28., 10:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés