• Vérvétel elemzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Süllyedés 5 mm/h 1-20 F WBC 7.2 Giga/L 6.0-10.0 F Neutrofil sejt 23.4 % L 40.0-80.0 F Eozinofil 7.5 % H 0.0-7.0 F Bazofil 0.7 % 0.0-2.5 F Monocita 3.0 % 0.0-12.0 F Limfocita 62.2 % H 10.0-45.0 F LUC 3.2 % 0.0-5.0 F neutrophil 1.69 Giga/L L 2.00-6.90 F Eozinofil 0.54 Giga/L 0.00-0.70 F basophil 0.0 Giga/L 0.00-0.20 F Monocita 0.22 Giga/L 0.00-0.90 F Limfocita 4.50 Giga/L H 0.60-3.40 F vvt szám 5.13 Tera/L H 3.90-5.00 F Hemoglobin 107 g/L L 110-160 F Hematokrit 0.34 L/L L 0.36-0.45 F MCV 67.0 fL L 77.0-90.0 MCH 20.8 pg L 25.0-32.0 F MCHC 310 g/L L 315-360 F RDW 13.3 % 11.6-14.8 F microcytosis 20.9 % H 0.0-2.5 F macrocytosis 0.0 % 0.0-2.5 F hypochromasia 11.4 % H 0.0-4.0 F hyperchromasia 0.3 % 0.0-4.0 F Thrcyta ADVIA 428 Giga/L H150-350 F MPV 6.7 fL 6.5-12.0 Prothrombin 108 % 80-120 F protrombin id˘ 12.3 sec L 12.4-15.1 F INR 0.96 0.90-1.15 APTI 30.1 sec 24.0-35.0 Glükóz 5.1 mmol/L 3.0-5.5 F T.bilirubi 4.2 umol/L 0.0-21.0 F Karbamid 4. mmol/L 2.5-8 Kreatinin 30 umol/L L 40-80 F GOT 32.2 U/L 1-46 F GPT 13.6 U/L 1-49 F GGT 14 U/L 9-52 F Kisfia 4, 5 éves és garatmandulla műtét előtt állunk.Sokat beteg és a vérvétel elött pár nappal gyógyult meg.Kérdésem hogy evvel az eredménnyel is megfogják műteni, vagy túl korán vették le a vért és még várni kellett volna még pár napot? Nagyon sok eredmény eltér a normál értéktől.Félek hogy ujra beteg lesz és csúszik a műtét. Válaszát köszönöm

        Dr. Balogh Andrea válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező! Nyilván a vérvétel eredménye is fontos a műtét előtt, de ugyanolyan fontos a gyermek állapota. A vérvételből az látszik, hogy kisfiának egy vírusfertőzése zajlik, hogy az eosinophyl számja magasabb ami arra utal, hogy esetleg egy kis allergia lehet jelen a gyermekben illetve az, hogy vashiányos vérszegénysége van. Úgy gondolom, hogy ezzel az eredménnyel nyugodtan megműthetik, a vérszegénység miatt majd érdemes vasat szednie a műtét után. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 18., 09:36; Megválaszolva: 2012. január 19., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: