Gyerekkori elhízás.

Kislányom 7 éves. 122.5cm és 25 kg. Kb három hónap alatt csak fél centit nőtt, de 2 kgot hízott. Nem tudom ez a súly az ő korában normális-e. Lehet, hogy túl sokat aggódom, de én egész életemben súlyproblémával küzdöttem, és ebben a korban kezdtem hízni. Egyébként nagyon aktív kislány, egész nap meg sem áll.

Dr. Felszeghy Enikő válasza gyermekkori elhízás témában

Kedves Kérdező!

Ez a súly és hossz teljesen rendben van. Ennek ellenére érdemes odafigyelnie, főleg a cukros dolgokra és a sok szénhidrátra, hogy el tudja kerülni a későbbi elhízást.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. november 17., 13:47; Megválaszolva: 2011. november 19., 15:26
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas