• Ingahere 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Cserni Tamás! Köszönöm szépen gyors válaszát! Sajnos kétoldali ingaheréje volt a fiamnak, mindkettő könnyen lehozható, de a legkisebb ingerlésre azonnal visszahúzódott, és az én megfigyelésem szerint többet tartózkodótt a lágyékhajlatban mint a herezacskóban. Szeretném még megkérdezni, hogy ha mégis károsodtak a herék mennyi idős korban derül ki? Köszönöm szépen! Tisztelettel: Tóthné Németh Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a hereműtét témában

        Kedves Anyuka!

        A műtét után javasolt a beteg utánkövetése, gondozása. Ezt általában az operatőr végzi, és megítéli a herék helyzetét és méretét. Ebből valamelyest lehet következtetni a herék állapotára. Ha a here mérete kisebb a korhoz képest károsodást jelenthet. Az igazi funkció csak felnőttkorban deríthető ki, mondjuk andrologiai vizsgálat (spermatogram) segítségével.
        Én azért nem aggódnék túlságosan, vizsgálatot csak hosszabb, sikertelen házasélet után kezdeményeznék.
        Még egy fontos dolgot azért érdemes észben tartani, de túlságosan megijedni nem szabad. Az ún. le nem szállt herék rosszindulatú elfajulása többszöröse  a normálisnak, ez adott esetben az ingaherére is vonatkozhat.Azért szerencsére a rosszindulatú elfajulás ritka, lágyéktájon rekedt herék esetén 1%, ingahere estén ez ennél is kevesebb lehet véleményem szerint. Ebből  mindössze annyit érdemes megjegyezni, hogy  pubertás után  is fontos a herék rendszeres vizsgálata-önvizsgálata,  a nők  emlő önvizsgálatának mintájára.

        Tisztelettel: Dr Cserni Tamás gyereksebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-23 18:14:26; Megválaszolva: 2011. július 29., 08:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: