• Cisztás fibrózis!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt doktorúr! azt szeretném megkérdezni, hogy verejtékviszgálatot felnőtteknek hol végeznek el? mert a 2 öcsém cisztás fibrózisban szenved, a nagyobbik öcsémnél most derült ki(16 éves) a kisebbiknél pedig 1 éve(most 6 éves)mindkettőjüknek a verejtékvizsgálat mutatta ki, a vérük pedig nem, ez azért van mert a gyengébbik fajtájában vannak benne szerencsére. nekünk eddig csak vérvizsgálatot végeztek, a vérünk nem mutatta ki, de szeretnénk verejtékviszgálatot is készittetni mert nem tudunk megnyugodni. azért kérném a segitségét, hogy hol tudnának ilyen vizsgáltot felnőtteknek elvégezni? vagy esetleg székletminta alapján is elvégezhető? várom a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a cisztás fibrózis témában

        Tisztelt Kérdező!


        A cisztás fibrozis diagnózisához szükséges verejtékvizsgálatot Budapesten, Debrecenben, Szegeden vagy Pécsen elvégzik. Szerintem amelyik város közelebb van Önhöz oda kéne kérni egy beutalót. Minden olyan helyen ahol felnőtt gondozás folyik Buda a Korányi Intézetben, Debrecenben a Tüdőgyógyászati Klinikán segíthetnek elvégezni a verejtékvizsgálatot.

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-02 23:25:19; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: