• Csecsemőkori sárgaság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor!
        Babám most 4 hónapos.Sajnos elmondhatom, hogy én vagyok a legrosszabb anya.Kisfiam novemberben született.3.nap körül elkezdett besárgulni, amire felhivta a figyelmem a nőgyógyász.Szoltam, a gyerekorvosnak, de azt mondta nem sárga.5.nap hazaengedtek.3 nap mulva jött a védőnő. A gyermek ugyanolyan sárga volt. A védőnő azt mondta várni kell 4 hetet, mert addig természetes.Nos azt hiszem akkor követtem el a legnagyobb hibát, amikor megfogadtam a tanácsát.5.héten elvittem a babát, akkor 115, 8 volt az összbilirubinja és 15, 9 a direkt bilirubinja.ursofalkot kapott, aminek hatására lassan csökkenni kezdett. agyereknek14 hetesen még a normál 3 szorosa volt az értéke.Nagyon féltem a kicsit.Félek, hogy valamilyen károsodást szenvedett.Gondolok itt az agyi károsodásokra.Idegileg már én is kikészültem. Ahányszor ránézek a babára sírógörcsöt kapok. Anyira féltem.Főleg, hogy a következmény nem most észlelhető, hanem a későbbiekben.Kérem adjanak tanácsot, segítséget.Valamilyen vizsgálattal megnézhető károsodott e a baba? Hány éves korban jelentkezik? Miben fog megnyilvánulni? Mennyi a valószínűsége, hogy magas volt a bilirubinja? Kérem válaszoljanak az összes kérdésre.
        Válaszukat előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a sárgaság témában

        Tisztelet Kérdező!

        Nyilván valóan járt Önökhöz a védőnő rendszeresen. A védőnők azért elég képzettek ahhoz, hogy meg tudják állapítani, ha nagy gond van + ott az 1 hónapos kötelező vizsgálat, ha nagy gond lett volna háziorvosa azonnal beutalja. És többek között a nagy gondot Ön is észrevette volna, mert a kórosan magas bilirubin bejut az agyba és epilepsziás görcs, aluszékonyság stb. formájában jelentkezik.

        Így én úgy gondolom, hogy teljesen felesleges az aggodalma, mert ha az agyba nem jutott át a bilirubin, márpedig gondolom nem voltak ilyen tünetek, akkor a kicsi agya nem károsodott. Úgy hogy javaslom örüljön a gyermekének és ne idegeskedjen.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 19:49:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: