Fitymaszűkület

TiszteltDr. NŐ/ÚR!

KIsfiammal most voltam 6 éves státuszvizsg -on, ahol a gyerekorvos fitymaszűkületett vett észre. Azt mondta, nem súlyos. Adott beútalót és 03.09-re kaptunk időpontott.Eléggé idegesít a dolog, ön szerint műtét nélkül megoldható -e a baj? Mit lehetne esetleg tenni? Nemtudom van -e Egerben magánurológiai rendelés(az van hozzánk közel) , mert akkor elvinném oda? Köszönettel.Hákné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fitymaszűkület témában

Tiszelt Kérdező!

A szűkület oldására azért van szükség, mert nehezebb tisztántartani, és nagyobb az esélye, hogy befertőződik a szűkület mögött felgyűlt váladék. Enyhébb fitymaszűkületet lehet kezelni szteroidtartalmú kenőccsel is, amelyik 4 hétig tart, és amennyibe várható tőle javulás, ismételhető. Ha erre a kezelésre semmi javulás nem történik, akkor válik szükségessé a műtét. Gyermeksebészhez tud fordulni ebben az ügyben.

Itt bővebben is olvashat a témáról:

http: //www.gyermeksebesz.hu/fitymaszukulet.php

Dr. Jóna Angelika

Kérdés: 2009. február 05., 14:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 07:25
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Fitymaszükület
Tisztelt Dr.Nő/Úr! 3 éves a kisfiam és volt egy orvosi vizsgálata és ott még rendben volt de most már én nem tudom neki hátrahúzni! Mit tehetnék?...
Fitymaszkület
Kedves Doktor Nő/Úr,   A tanácsát szeretném kérni kisfiammal kapcsolatban. Januárban lett 3 éves és fitymaszűkülete van. Amikor még csecsemő...
Másfél éves kisfiam kukibaja
Kedves Doki! Kisfiam másfél éves és kb 1 éve minden fürdésnél húzgálom a kukiját háziorvosunk utasítása szerint. Most, a másfél éves...
Degeneratív betegség
Laktóz intolerancia adókedvezmény