• Magas pulzusszám - 3 éves kislánynál

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        3 éves kislányomnál fél éve jelentkezik a magas pulzusszám tünete (160-170) nyugalmi állapotban, A múlt évben havonta egyszer, idén már hetente ver gyorsan a szíve, szinte mindig este jelentkezik a tünet, általában 10 percig, fél óráig tart, de volt már esett, hogy több óráig tartott.

        Az első alkalommal egy betegség után volt a kislány, előző nap még hőemelkedése volt, de azonnal mentünk a kardipológiára, ahol készítettek EKG-t, de mivel a kislány nem volt nyugalmi állpotban, sírt, erőlködött, a dokornő nem tudott semmit mondani, nem talált problémát. Január elején újra voltunk kardiológián, ahol nem is csináltak EKG-t, mivel sajnos itt is sírt a kislány. Fél az idegenektől... A doktornő azt meghallgatta a szívét, nem hallott problémát, javasolta, hogy hívjunk mentőt, mikor a tünet jeletkezik, ők csinálnak majd EKG-t. Viszont kérdezném, hogy van -e értelme, hiszen biztos vagyok benne, hogy akkor is sírni, erőlködni fog.

        Mi állhat a tünet hátterében? Van esetleg olyan vizsgálat, amit érdemes lenne megcsinálni (24 órás otthoni "EKG" vagy más)?

        Előre is köszönöm a választ!

        Üdvözlettel,

        Eszter

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Kedves kérdező!
         
        Az EKG-t  mindenképpen érdemes lenne nyugalomban elvégezni. Ha megfelelő időt szánnak rá, és beszélgetnek a gyerekkel, sikerülni szokott a megnyugtatás, bár valóban egy nehéz kor ilyen szempontból a 3 éves kor. Esetleg érdemes lenne a vizsgálat előtt a gyermekkel EKG-sat játszani, hogy tudja mi vár rá, ne féljen. Ilyen panasz hátterében többfajta dolog is állhat, fontos lenne felderíteni. 


         
        Dr. Fáklya Mónika


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-26 20:53:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés