• Ártalmatlan szivzörej?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/ Nő!

        Kislányom 28. gestációs héten született. 2 hetes korában jelent mag bal parasternálisan hallható systolés zöreje. Cardiális ultrahang eltérést nem igazolt, majd a 3 hónappal később végzett ultrahang is negativ eredménnyel zárult. Kislányom nem kérték többé vissza ellenőrzésre. Azóta is van vissza- visszatérő szivzöreje. Jelenleg 4 éves. A közeljövőben lesz altatásos mütéte. Aggódom, hogy zöreje biztosan ártalmatlan-e, vagy inkább keressünk még mütét előtt fel egy gyemekkardiológust?       

                                                Válaszát köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szívzörej témában

        Tisztelt Kérdező!

        A szív ultrahangvizsgálat a  szívfejlődési rendellenességet kimutatta volna, így nem valószínű, hogy komolyabb probléma lenne. Sok gyereknek van ártalmatlan szívzöreje, amelyek hátterében a szív szerkezeti eltérése nem mutatható ki. Így emiatt nem kell aggódnia. Az altatásos műtét előtt az altatóorvos úgyis meg fogja vizsgálni a kicsit, és ha olyan eltérést talál, ami miatt a műtét elvégzése veszélyes lehet,  akkor a műtétet sem végzik el. Illetve sok helyen műtét előtt rutinszerűen kérnek kardiológiai vizsgálatot is.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-19 19:51:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés