Ártalmatlan szivzörej?

Tisztelt Dr Úr/ Nő!

Kislányom 28. gestációs héten született. 2 hetes korában jelent mag bal parasternálisan hallható systolés zöreje. Cardiális ultrahang eltérést nem igazolt, majd a 3 hónappal később végzett ultrahang is negativ eredménnyel zárult. Kislányom nem kérték többé vissza ellenőrzésre. Azóta is van vissza- visszatérő szivzöreje. Jelenleg 4 éves. A közeljövőben lesz altatásos mütéte. Aggódom, hogy zöreje biztosan ártalmatlan-e, vagy inkább keressünk még mütét előtt fel egy gyemekkardiológust?

Válaszát köszönöm!

 

WEBBeteg Szakértő válasza szívzörej témában

Tisztelt Kérdező! A szív ultrahangvizsgálat a szívfejlődési rendellenességet kimutatta volna, így nem valószínű, hogy komolyabb probléma lenne. Sok gyereknek van ártalmatlan szívzöreje, amelyek hátterében a szív szerkezeti eltérése nem mutatható ki. Így emiatt nem kell aggódnia. Az altatásos műtét előtt az altatóorvos úgyis meg fogja vizsgálni a kicsit, és ha olyan eltérést talál, ami miatt a műtét elvégzése veszélyes lehet, akkor a műtétet sem végzik el. Illetve sok helyen műtét előtt rutinszerűen kérnek kardiológiai vizsgálatot is. Dr. Jóna Angelika

Megválaszolva: 2011. augusztus 25.

Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek

Szívzörej
Tisztelt Dr. Nő! Voltam a háziorvosomnál, aki hallott egy kis szívzörejt. Azt tudni kell, hogy a vizsgálat előtt nagyon ideges lettem, mivel kiderült, hogy...
Magas vérnyomás miatt szívzörej?
Kedves Dr. Molnár Dóra! Alkalmassági vizsgálaton voltam háziorvosnál. A vizsgálat előtt egy külső tényező miatt nagyon felidegesítettek, ráadásul már zavarba...
Szivzörej
Tiszteletem. 1͵5 honapja szivdobogas erzesel voltam orvosnal.. sokat dolgotam keveset aludtam akkor antibiotikumot is szedtem. Majd kardiologiara kuldtek ki...
Veszelyes a szivzorej kisbabanal?
Kedves doktorur/no! Azt szeretnem megkerdezni, hogy a 2 hetes kisbabamnak hallottak a szivenel valami zorejt! 1 honapos koraban kell visszavigyuk, hogy...
Szívzörej?
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Minden évben min. 2x a munkahelyem miatt részt veszek rutin orvosi vizsgálatokon. Makk egészséges vagyok, de a legutóbbi...
Szívzörej esetén kell kontroll?
Az üzemorvos épphogy hallható szívzörejről tájékoztatott, mondta azt is, hogy minden rendeben van. A kérdésem az lenne, hogy kell e most valami kontroll. 3...