• Immun értékek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértők! Kisfiamat lehetséges élelmiszer allergia kivizsgálása miatt gasztroenteorológiai szakrendelésre utaláták be időnként ismétlődő ekcémaszerű bőrkiütések miatt. Élelmiszer allergia nem mutatható ki, viszont az immun értékei a következők lettek (vérvételkor 20 hónapos és 15 kg valamit 87 cm volt): IgG 5,65; IgA 0,28; IgM 0,86. Kérdésem a következő lenne: megfelelőek-e ezek az értékek? Ugyanis a papíron amin az eredményeket kaptuk IgA és IgG értéke határéréken aluli eltérés volt (IgA 0,32-1,56 illetve IgG 5,80-11,20) ellenben a gasztroenteorológus azt mondta, hogy megfelelő egy ilyen korú gyermeknek és 15 napra Brochovaxom-ot írt ki neki. Valóban megfefelőek az értékei? Esetleg szükséges-e önök szerint valamilyen immunerősítőt adni a gyermekünknek különös tekintettel arra, hogy jelenleg már közösségbe jár és elég gyakran beteg, sokszor folyik az orra is ami szinte el sem akar múlni. Válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a orrfolyás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Teljesen megfelelőek az értékek. A laboratóriumok többnyire a felnőtt normál tartományokat adják meg a leletben automatikusan. Ha a gyermek megkapja a szükséges védőoltásokat (javasolt extrák a kötelezőek mellé: pneumococcus, bárányhimlő, meningococcus elleni) és megfelelően táplált, lehet vitaminokat adni, immunerősíteni pl. Broncho-vaxommal, de a közösségbe kerülés első évében  úgyis ezt fogja csinálni, hogy 2-3 hetente megfázik. Aztán egyre ritkábban. Egyszerűen ez a dolga.

        Ezek azonban enyhe lefolyású betegségek. Az állandó orrfolyás az egymást érő enyhe felső légúti vírusfertőzések jele. A gyermekközösség a kicsi számára még ismeretlen kórokozók gyűjtőhelye, egyszerűen meg kell őket tanulni. Súlyos fertőzések esetén kell jobban odafigyelni, ha pl. tüdőgyulladás miatt többször kórházba kerül, vagy nagyon nehezen gyógyul.

         

         Dr. Gócs Viktor infektológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-04 19:47:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: