Gyermekkori fájdalmak

Tisztelt Doktornő! Egy héttel ezelőtt kértem ki a tanácsát a fiam fejfájását illetően. Válaszát köszönöm! Azóta túl vagyunk a szemfenék vizsgálaton is és elkészültek a laboreredmények. Minden eredményünk negatív lett, nincs vashiánya sem a fiamnak és a szeme is teljesen jó. A fejfájás azóta meg is szűnt, viszont a fáradtságot és az étvágytalanságot illetően nem történt változás. Enni továbbra sem vagy csak nagy rábeszélésre hajlandó. Éjszakánként álmában is nyöszörög és sír. És ahogy a fejfájása kezdett elmúlni egyre inkább a végtagjait (térdét, csípőjét) fájlalja. Ma nem tudtunk elmenni az iskolába emiatt. Most azt mondja a doktornőnk, hogy a végtagfájdalmak a növekedéstől lehetnek és mivel picit piros volt a torka is javasolta, hogy szedjük az oscillococcinum nevű homeopátiás szert, amelyben enyhe fájdalomcsillapító is van és kenegessük a lábát fastum géllel. Lehet összefüggés a fejfájás és a végtagfájdalmak között? Vagy csak én reagálom túl a helyzetet? Milyen vizsgálatra lehetne még elmenni, hogy kiderítsük, hogy az egykor kimeríthetetlen energikus fiam miért lett egész nap fekvő levert és étvágytalan? Mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm. Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fejfájás témában

Kedves Szilvia!

Nagyon nehéz okosnak lenni úgy, hogy a kisfiát nem ismerem. Levelét olvasva eltűnődtem: gyermekorvosuk a leírtak alapján nagyobb bajt nem lát, Ön azonban ahogy leírja a dolgokat másként látja a helyzetet. Nehéz eldönteni vajon hol is az igazság?! A végtagfájdalmak nem gondolom, hogy a fejfájás következményei lennének. Sokszor egy enyhe vírusfertőzés is okozhat ilyet. Ha tartósan fájna a végtagja keressenek fel egy ortopéd szakorvost, sokszor egyszerű lúdtalp vagy a sípcsont enyhe betegsége is okozhat ilyen tüneteket.

Ha a kicsi étvágytalansága továbbra is megmarad javasolnék így látatlanban egy részletesebb kivizsgálást gasztroenterológus szakorvos által. Ők foglalkoznak a gyomor- bélrendszer betegségeivel. Talán ott nyomára bukkannának a bajnak.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász

Kérdés: 2008. november 21., 23:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 10:06
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Fejfájás: kiválthatja szemprobléma...
9 éves fiam nagyon eleven és általában jó étvágyú is volt. Az utóbbi másfél héten azonban egyre fáradtabb. A hétvégén már napközben is aludt...
Migrén kisgyerekeknél?
A kisfiam hydrocephalusos, tavaly volt schoent csereje. Szeptember ota fejfajasra panaszkodik majd hany.De ez 5-6 naponta jelentkezik nala. Az idegsebeszeten...
Degeneratív betegség
Laktóz intolerancia adókedvezmény
Rokoni házasság
Tiszteletem! Az lenne a kérdésem hogy a testvérem gyerekével többet érzünk egymás iránt. De a testvérem csak féltestvérem csak az édes anyánk...