Fejfájás: kiválthatja szemprobléma és vérszegénység?

9 éves fiam nagyon eleven és általában jó étvágyú is volt. Az utóbbi másfél héten azonban egyre fáradtabb. A hétvégén már napközben is aludt és szinte alig eszik. Az utóbbi három napban fájt a feje, érintésre is érzékeny, éjszakánként is felébred a fejfájásra és csak nehezen alszik el. A kezdeti fáradékonyságra eleinte vitamint adtam, hátha vérszegény, de hétvégén annyit romlott az állapota, hogy ma reggel felkerestük a háziorvosunkat. Vizeletvizsgálat történt, minden neg., vérvételen is voltunk (az eredmény holnapra lesz meg) , szemfenék vizsgálatra is holnap megyünk. A súlya a legutolsó méréshez képest 5 kilóval kevesebb. Nagyon megijedtünk. Azt szeretném tudni, hogy ilyen panaszokat valóban válthat ki szemprobléma vagy vérszegénység? Ön szerint nem lenne indokolt a CT vizsgálat? Mit tehetnénk? Egy aggódó anya.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fejfájás témában

Tisztelt Kérdező!

A vérvétel és a szemészeti vizsgálat során több mindenre is fény derülhet. Vérvétellel megállapíthatók például, hogy különböző enzimek szintje milyen magas a vérben, ami segítséget jelenthet a folyamat jellegének megállapításában. A szemfenék vizsgálattal megállapítható, hogy van e az agyban nyomásfokozódás, ez fordul elő az agyban például egy agyrázkódás után illetve számos más esetben. Ha ezekben pozitív eredmény van, akkor ideggyógyászati vizsgálat szükséges és szükség válhat koponya CT vizsgálatra is. Ha szédülés, imbolygó járás vagy egyéb szokatlan tünet jelentkezne azonnal keressenek fel klínikai vagy kórházi ambuláns rendelést, ahonnan további vizsgálatokat tudnak indítani, ne várjanak szakrendelői időpontra.

Tisztelettel:

Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász

Kérdés: 2008. november 12., 08:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 12:19
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Gyermekkori fájdalmak
Tisztelt Doktornő! Egy héttel ezelőtt kértem ki a tanácsát a fiam fejfájását illetően. Válaszát köszönöm! Azóta túl vagyunk a szemfenék...
Migrén kisgyerekeknél?
A kisfiam hydrocephalusos, tavaly volt schoent csereje. Szeptember ota fejfajasra panaszkodik majd hany.De ez 5-6 naponta jelentkezik nala. Az idegsebeszeten...
Degeneratív betegség
Laktóz intolerancia adókedvezmény
Rokoni házasság
Tiszteletem! Az lenne a kérdésem hogy a testvérem gyerekével többet érzünk egymás iránt. De a testvérem csak féltestvérem csak az édes anyánk...