• Csupa kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doki, Lanyom 2eves, 5 honapos. Kozossegbe jar, a horghurutbol nem tud 100% kigyogyulni nyar ota, bogyos a szeklete, 4honapja lett egy pukli a fejere (koponya hatso felen) ami folyamatosan no (0.5rol 2.5-3centire). Lehet osszefugges ezek kozott? A puklik miatt tobb vizsgalatot vegeztek: ver, majfuncio, vanilmandelic sav, csontvelo, ultrahang (jok az eredmenyek). A puklikra meg pontos diagnozis nincs. A doki szovetmintat akar venni a puklibol, de ezt is el kellett halasztanunk a visszatero horghurut miatt. Elkerulhetetlen a mintavetel? Mi lehet az? Rosszindulatu is lehet? Ki noheti? A puklikrol meg annyit: tobbnyire kemenyek, egymas mellett mintha 3-5 kulonbozo nagysagu gyongyszem lenne. Nem mozdithatoak, de van hogy a feluletuk elpuhul es utana valtozik az osszmeretuk. Nem faj es a bor szine is normalis.

        WEBBeteg szakértő válasza a hörghurut témában

        Tisztelt Kérdező!

        A hörghurut ritkítására immunerősítőt javaslok (Broncho Vaxom, Ribomunyl), mely háziorvos által felírható. A puklik és a hörghurut között feltehetőleg nincs összefüggés. Szövettani mintát azért akarnak venni, mert az eddig megtörtént vizsgálatok alapján nem tudnak biztosat mondani, így az előrehaladás végett ez szükséges. Az, hogy a puklik jellege változik inkább azt sejteti, hogy valami belső góc okozza őket, de az, hogy nőtt az viszont indokolja a szövettani minta vételét. Így ezt nem gondolom kinőhetőnek, hanem keresni kell az okát.

        Tisztelettel:

         Dr. Balogh Andrea    gyermekgyógyász

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-09 10:41:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 07:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés