Csupa kérdés

Kedves Doki, Lanyom 2eves, 5 honapos. Kozossegbe jar, a horghurutbol nem tud 100% kigyogyulni nyar ota, bogyos a szeklete, 4honapja lett egy pukli a fejere (koponya hatso felen) ami folyamatosan no (0.5rol 2.5-3centire) . Lehet osszefugges ezek kozott? A puklik miatt tobb vizsgalatot vegeztek: ver, majfuncio, vanilmandelic sav, csontvelo, ultrahang (jok az eredmenyek) . A puklikra meg pontos diagnozis nincs. A doki szovetmintat akar venni a puklibol, de ezt is el kellett halasztanunk a visszatero horghurut miatt. Elkerulhetetlen a mintavetel? Mi lehet az? Rosszindulatu is lehet? Ki noheti? A puklikrol meg annyit: tobbnyire kemenyek, egymas mellett mintha 3-5 kulonbozo nagysagu gyongyszem lenne. Nem mozdithatoak, de van hogy a feluletuk elpuhul es utana valtozik az osszmeretuk. Nem faj es a bor szine is normalis.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hörghurut témában

Tisztelt Kérdező!

A hörghurut ritkítására immunerősítőt javaslok (Broncho Vaxom, Ribomunyl) , mely háziorvos által felírható. A puklik és a hörghurut között feltehetőleg nincs összefüggés. Szövettani mintát azért akarnak venni, mert az eddig megtörtént vizsgálatok alapján nem tudnak biztosat mondani, így az előrehaladás végett ez szükséges. Az, hogy a puklik jellege változik inkább azt sejteti, hogy valami belső góc okozza őket, de az, hogy nőtt az viszont indokolja a szövettani minta vételét. Így ezt nem gondolom kinőhetőnek, hanem keresni kell az okát.

Tisztelettel:

Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász

Kérdés: 2008. november 09., 10:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 07:38
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Krupp, hörghurut
Üdvözlöm a Doktornőt/vagy a Doktorurat! A kérdésem a következő: Kisfiam Bence 2 éves volt áprilisban, közösségbe jár. Többször volt léguti...
Degeneratív betegség
Laktóz intolerancia adókedvezmény
Rokoni házasság
Tiszteletem! Az lenne a kérdésem hogy a testvérem gyerekével többet érzünk egymás iránt. De a testvérem csak féltestvérem csak az édes anyánk...
triglicerid szintem 12. 4 lett. hova...