Lactose

A fiamnak 4-éve kialakult a felnöttkori lactose intoleransunk a lactose mentes étrend ellenére időnként hasi panaszai vannak. A kérdésem az lenne okozhat-e a betegsége más betegséget vagy szövödményt? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza laktóz intolerancia témában

Tisztelt Kérdező!

A lactose intolerancia nem okoz szövődményeket, illetve más betegséghez nem vezet. Ha a diétát nem tartják, akkor okozhat hosszabb távon egyéb tüneteket, illetve ha nem szed például Lactase tablettát laktóz tartalmú étel fogyasztásakor.

Tisztelettel:

Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász

Kérdés: 2008. november 05., 21:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 10:39
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Laktóz intolerancia adókedvezmény
tejcukor érzékeny
Azt szeretném tudni hogy születendő gyermekem örökölheti-e a tejcukor allergiát? Mivel lehet megelőzni? Mik a tünetek egy újszülöttnél? ...
Degeneratív betegség
triglicerid szintem 12. 4 lett. hova...
Teherbeesés?