• Aggodalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 32 hónapos unokám a lefekvés és elalvás után gyakran ébred arra, hogy hányingere van, sőt esetenként ki is hányja a vacsorát. A múltkori tanácsát megfogadva a tejterméket mellőztem az esti étrendjéből, de nem változott semmi. Javaslata alapján próbáltam a gyermekorvossal beszélni és kivizsgálást kérni, de szinte megsértődött, hogy itt kértem segítséget, és a szokásos "majd kinövi a gyerek" diagnózissal be is fejezte. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy ezek a hányások jelenthetnek-e valamilyen problémát? Szépen eszik, eleven, 16 kg. Nem fáj a gyomra, nincs egyéb panasza. Van-e lehetőség arra, hogy Önt keressük fel a vizsgálat céljából? Ha most még megelőzhető lenne egy esetleges probléma, én szeretném megelőzni! Köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Szűcs Zoltán, egy aggódó nagypapa.

        WEBBeteg szakértő válasza a hányás témában

        Tisztelt Nagypapa!

        Sajnálattal olvasom gyermekorvosuk reagálását. Úgy gondolom, hogy egy szülő, nagyszülő aggodalmára oda kell figyelni, az orvosi pálya egy szolgálat, a betegekért vagyunk. Az éjszakai hányás hátterében többféle dolog lehet. Lehet, hogy túl sok a kicsi gyomorsava, ami lefekvés közben visszafolyik a torkába és ez indít el hányást például. Mindenképpen érdemes lenne megvizsgáltatni, sajnos komolyabb betegségek is indulhatnak így. Én iskolaorvosként dolgozom, így a kicsit megvizsgálni meg tudom, de beutalni csak a hozzám tartozó kisiskolásokat tudom.

        Tisztelettel:

         Dr. Balogh Andrea   gyermekgyógyász

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-18 20:45:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 06:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés