Védőoltás

Tisztelt Doktor! 2gyermekem van, 3 és 5 évesek. Mind a kettőnek kivették tavaly ill. tavalyelőtt az orrmanduláját, de a garatmandulájuk is hatalmas és mindig azzal van a gondunk. A háziorvosunk ajánlotta a pneumococcus-oltást, de nem tudom ezzel kivédhető lenne, hogy ki kelljen venni a másik mandulájukat is? Milyen gyakori mellékhatásai vannak? Milyenek a visszajelzések? A kisebbik/fiú/gyermekemnek 1 éves kora óta ősztől nyárig szinte egyfolytában folyik az orra.Ez is ennek a tünete, vagy valamilyen allergia lehet? Mielőbbi válaszát várom és előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza védőoltáa témában

Tisztelt Kérdező!

A pneumococcus elleni védőoltásról nagyon jók a tapasztalatok. Ez a védőoltás a Streptococcus pneumonie egyes fajtái által okozott gennyes folyamatok előfordulását védi ki, mint a gennyes mandulagyulladás, arcüreggyulladás, agyhártyagyulladás, stb.-t, így meg tudom érteni, hogy háziorvosa javasolta ezt a védőoltást.

Mellékhatásai az oltásnak nem jellemzőek, de lehet: láz, hőemelkedés, az oltás helyén enye duzzanat, fájdalom. A kisebb gyermeke orrfolyását okozhatja egy állandó vírusos fertőzés ami az őszi-téli időszakra jellemző, de állhat a háttérben allergia is, esetleg ennek érdemes utánajárni.

Tisztelettel:

Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász

Kérdés: 2008. szeptember 29., 18:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 09:22
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Degeneratív betegség
Laktóz intolerancia adókedvezmény
triglicerid szintem 12. 4 lett. hova...
Teherbeesés?
Apaság ellenőrzés