Zsibbadás

Tisztelt Doktor/Nő! Szeretném kérdezni kislányom 13-éves, párnapja zsibbad a balkezén a kisujja, 2.kérdésem nagyon izgulos tipus, és izzad a tenyere de annyir, hogy szinte csepeg a viz mit lehet tenni, köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza zsibbadás témában

Tisztelt Kérdező!

A kisujj zsibbadása több ok miatt jöhet létre. A kisujjunkat a nervus ulnaris azaz az ulnaris ideg idegzi be, mely a könyöknél fut. Ha például a gyermek a bal kezén alszik és elnyomja azt, akkor a kisujj zsibbadása alakulhat ki. Bizonyos esetekben az ideget körbevevő rostok lazulnak ki, ilyenkor az ideg kimozdul eredeti helyzetéből és ez is a kisujj zsibbadását eredményezheti. Annyit tudok tanácsolni, hogy ha nem múlik el, akkor keressenek fel egy gyermekideggyógyász orvost.

A kéz izzadására léteznek különböző izzadáscsökkentő készítmények (például Solutio antisudorica néven gyógyszertárba kapható készítmény) , de ha ez tartósan megvan, érdemes bőrgyógyász szakorvost megkeresni, mert ezeknek a problémáknak a hátterében nem egyszer a bőr gombás betegsége húzódik meg.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász szakorvos

Kérdés: 2008. szeptember 11., 09:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 10:46
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Zsibbadás
A vállam és a karom zsibbadni szokott...ilyenkor alig bírom mozgatni a karomat. Azt hallottam h ez a szív miatt lehet. Már küldött az iskola orvosom...
Degeneratív betegség
Laktóz intolerancia adókedvezmény
triglicerid szintem 12. 4 lett. hova...
Teherbeesés?