Immunhiány

jo napot kivánok! a kérdésem az lenne, hogy menni a referencia értéke egy 2 éves kisgyermeknek az IgA, IgG, és IgM-nek! a 2 éves lányomé IgA 0, 40 IgG 6.21 IgM 0, 78! tartományon belül van? mert elég sokat beteg, bár alapbetegsége Fallot-IV,! a másik kérdésem pedig az lenne, hogy egy di-george szindromás, fallot-IV, kisgyermeknek csökkent T sejtes müködése van, IgA-ja kevesebb, IgM normál.IgG 6, 1! indokolt e az immunglobulin G potlás 6 hetente? köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza immunhiány témában

Tisztelt Kérdező!

Az immunglobulin értékek rendben vannak. A Fallot tetralogia és a 2 éves életkor elég ok lehet a gyakoribb megbetegedésre, nem kell hozzá immunhiány. Általában a teljesen egészséges 2 évesek szülei is gyakori fertőzésekre panaszkodnak, különösen a közösségbe kerülés első évében, vagy ha gyermekközösségbe járó testvér is színen van. A Di-George szindróma súlyos betegség, gyakorlott gyermekimmunológus közreműködését igényli, remélhetőleg az, aki javasolta a 6 hetente adott intravénás immunglobulint (IVIG) s aki helyett nem szerencsés nyilatkozni ilyen speciális és ritka kérdésben. Javaslom, hogy fogadják bizalmukba. Megnyugtatásul: a normál tartományban mérhető IgG szint nem minden. Az immunrendszer működése sokkal bonyolultabb, amihez képest az össz IgG érték durva tájékoztatás. A rendszeresen adott intravénás immunglobulin ajánlott kezelés kombinált immundefektusokban, így Di-George szindrómában is. A T sejtek hibája ugyanis az immunglobulin termelő B sejtek működést is zavarja, így az IVIG mindenképp segít a súlyos fertőzések megelőzésében.

Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor infektológus

Tisztelt Kérdező!

A felnőtt normál értékekhez nézve az Ön gyermeke esetében a az IgA valamint az IgG alacsonyabb, az IgM viszont tartományon belül van, de fontos tudni azt hogy gyermekek esetében már csökkentebb mennyiség is tartományon belül van. Amennyiben az immunglobulinok a kórokozókkal (pl.: vírusok, baktériumok) szembeni védekezésben nyújtanak segítséget a szervezetnek. Di-George szindrómában a védekező rendszer (immunrendszer) több szempontból is károsodott így súlyos fertőzések alakulhatnak ki a légutakban, húgyutakban, emésztőrendszerben éppen ezért az ilyen esetekben napjainkban az általánosan alkalmazott terápia az, hogy rendszeresen pótolják az ellenanyagokat (immunglobulinok) , tehát a kérdésre a válasz, hogy indokolt – e IGEN.

Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

Kérdés: 2008. augusztus 06., 11:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:19
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
IgA hiányos 7 hós kislány
Kedves Doktor úr/nő! Kislányom Julius 7-én született, most mult 7 hós. IgA szintje: 0.07     a gasztroenterológus aki kezel minket nagyon...
Degeneratív betegség
Laktóz intolerancia adókedvezmény
triglicerid szintem 12. 4 lett. hova...
Teherbeesés?