Húgysavszint

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Barátom 25 éves és a húgysavszintje túl magas volt (560). Az orvos Milurit 300 mg gyógyszer szedését javasolta. 3 hónap után tudott csak elmenni ellenőriztetni. Akkor a húgysavszint már normális volt (350). Kérdésem az lenne, hogy ezt a gyógyszert lehet szedni hosszú ideig? Nem tesz rosszat hosszútávon? Illetve mennyi idő után lehet elhagyni, hogy a húgysav szint normális maradjon? Vagy ha valakinek magas és nem figyel az étkezésére, akkor magas is lesz neki mindig? Válaszát előre is köszönöm: Csilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a húgysav témában

Kedves Kérdező! A Miluritot hosszú távon lehet szedni. A gyógyszernek köszönhetően csökkent le a húgysavszintje a normális értékre, ha elhagyná a gyógyszert, valószínűleg ismét megemelkedne. E mellett javasolt még a diétát is betartani.

Kérdés: 2014. június 30., 16:29; Megválaszolva: 2014. július 03., 20:20
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Laktóz intolerancia adókedvezmény
triglicerid szintem 12. 4 lett. hova...
Teherbeesés?
Apaság ellenörzés
Gyermekvállalás unokatestvérek...
Az én részemről az apukám testvérének a fiával élünk együtt már rég és szeretném tudni ha gyermeket szeretnék akkor lehet e neki valami...