• Másfél éves kisfiam kukibaja

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doki! Kisfiam másfél éves és kb 1 éve minden fürdésnél húzgálom a kukiját háziorvosunk utasítása szerint. Most, a másfél éves ellenőrzésénl a doktor azt mondta, túl szűk a kukija és kenjem Pimafucort krémmel 2 hétig. Azóta naponta kétszer kenem, húzgálom, de semmi javulás. Ismerőseimmal beszéltem, náluk nem tartja a gyerekorvos ezt problémának, sőt, azt mondja az anyukáknak, ne erőltessék, ne rángassák, majd idővel tágabb lesz. Semmi gondunk nincs egyébként vele, csak borzasztóan aggódom. Várom válaszát, Ön mit javasol. Előre is nagyon köszönöm Andi

        WEBBeteg szakértő válasza a fitymaszűkület témában

        Kedves Andi!

        A fitymaszűkület 2 év alatt akkor igényel teendőt, ha ismétlődő gyulladást, vagy vizelési problémát okoz. Ilyenkor kamillás lemosással, jódos ecsetelővel lehet kezelni.

        Ha csak kisebb fokú a szűkület szteroidtartalmú kenőcs (amilyen a Pimafucort is) segítségével lehet a szűkületen enyhíteni 2-3 éves kor között.

        Azt tanácsolom, hogy ne erőltessék most a hátrahúzást, mert ezáltal sérülést is lehet okozni, amely csak ront a helyzeten. A legtöbb esetben magától megoldódik a probléma 3 éves korig vagy, ha nagyobb fokú volt a szűkület- akkor is javul.

        Tisztelettel: Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-17 17:54:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés