• vércsoport

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr nő/úr! Az én vércsoportom 0 a férjemé B. Meg tudja esetleg mondani mi a lányom vércsoportja? Nagyobb az esély hogy 0 vagy B? Köszönöm válaszát T.R

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vércsoport témában

        Kedves Kérdező! Nem tudjuk, hogy a férje homozigóta vagy heterozigóta B-vércsoportú. Ha heterozigóta, azaz egy 0 és egy B allélja van, akkor a gyermek 50-50%-ban lehet B-s vagy nullás. Ha a férje homozigóta, azaz két B allélja van, akkor a gyermek csak B-s vércsoportú lehet.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 12., 14:24; Megválaszolva: 2012. február 13., 14:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: