• Ajak és szájpadhasadék

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztlet Doktor Őr/ Doktor Nő Azzal a problémával fordulnék önhöz, hogy én egy egyoldali ajak és szájpadhasadékkal születtem Édesapámtól örököltem neki is egyoldali ajak hasadéka van.. Édesapám családjában több ilyen hasadékos gyerek is született. Most én állok gyermekvállalás előtt és tudni szeretném hogy mekkora az esély annak hogy az én babám is így szülessen? ÉS miután epilepsziás vagyok szedem a Lamolep 100-at(2*1) ez növeli e az esélyét a hasadéknak? Nagyon szeretném tudni hogy fenn áll e veszélye annak hogy még rosszabbul járjon pl: egy kétoldali hasadék? Válaszát nagyon várom és megköszönném Tisztelettel: Renáta Tisztelettel Renáta

        Dr. Pétervári László válasza a ajakhasadék témában

        A szájpadhasadék ismétlődési kockázata 1% körüli. Epilepsia esetén a kockázat 3 szoros előfordulási gyakoriságú. A szájpadhasadék felismerésére a diagnosztika adott, ultrahang vizsgálattal lehetséges. Ma a szájpadhasadék speciális centrumokban gyakorlatilag teljesen megoldható, műtéttel.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 12., 12:07; Megválaszolva: 2012. január 14., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: