• Kromoszóma vizsgálat és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Az elmúlt három évben 2 spontán vetélésem és egy missed ab-om volt a 6. és 8. hetek között. Számos vizsgálatot elvégeztem, mindegyik negatív, kivéve a kromoszóma vizsgálat eredményei: nálam 46, XX, a páromnál 46, XX[13]/47, XYY[3] mozaik. Kérem segítsen értelmezni az eredményt! Lehet-e kapcsolatban a vetéléseimmel? Mennyire befolyásolhat egy következő terhességet? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a kromoszóma témában

        Nagy valószínűséggel a vetélések hátterében ez a kromoszóma eltérés állhat. A vetélések kb..50%-ban genetikai tényező az ok. Tanácsolom, hogy ezzel a problémával keressen fel orvosegyetemi klinikai genetikai tanácsadót. /Bp., Debrecen, Szeged, Pécs/


        Kérdés: 2011. november 15., 12:02; Megválaszolva: 2011. november 15., 15:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: