Orrspray használata

Kedves doktor/ nő, Azt szeretném megkérdezni, hogy mi van akkor ha azt mondták allergiás vagyok, de a vizsgálat negatív volt mindenre. A tünetek enyhítésére, ami orrfolyás és tüsszögés volt orrsprét használok, viszont azt már több hónapja. Azt mondták, ahhoz hozzá lehet szokni és lehet, hogy már amiatt van, hogy bedugultnak érzem az orrom, hogy hozzászokott a nyálkahártyám. Hogyan lehet erről leszokni? Az a gond, hogy ha nem használom annyira bedugul az orrom, megduzzad a nyálkahártyám, orrkagylóm azt hiszem így hívják, hogy egyátalán nem kapok levegőt az orromon keresztül. Ön szerint mit tegyek? Lehetek mégis allergiás, esetleg olyanra amit a normál allergia teszt nem mutat ki? Az utolsó 2 vérvételemen az eosinofil szám magas volt az elsőn 14, 2 a másodikon 9, 6 volt. Kérem a tanácsát az ügyben köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a orrdugulás témában

Kedves Kérdező! A tartós orrspray-használat valóban hozzászokást, illetve rhinitis medicamentosát okoz, amikor már maga az orrspray okozza a gyulladást. Egyszerűen le kell tenni, úgy, hogy helyette tengervizes orrspray-t kezd el használni, ha ez így nagyon drasztikus, akkor éjszakára még menjen az orrsrpay. Az allergiateszt nem tartalmazza az összes környezetünkben lévő allergént, elképzelhető, hogy olyanra allergiás, amire nem tesztelték, ennek kitapasztalásában tüneti napló segíthet.

Kérdés: 2011. október 25., 18:35; Megválaszolva: 2011. október 26., 11:21
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban