nem nyak, nem torok, továbbra is tanácstalan vagyok

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ha az előzőekben feltett kérdéseimet is végigolvassa, láthatja, hogy sok irányból megközelítettem a problémám, a mai napig eredménytelenül. Mai nappal bezárólag, az alábbi leletek büszke tulajdonosa vagyok: 9 fül-orr-gégészet, 1 hasi ultrahang, 1 gyomortükrözés, 1 arckopony-röntgen, 1 tüdőszűrés, 2 teljes vérkép, vizelettel, 5 fogorvosi lelet - 1 panoráma röntgen (előtörni képtelen alsó bölcsességfogak, melyek különösebb panaszt nem okoznak, eltávolítása egyelőre a szájsebész véleménye szerint nem indokolt), egy szájsebészeti lelet, 1 nyaki lágyrész MRI vizsgálat, 3 garatoltás, (1x pus volt exprimálható - negatív eredmény) (ebből egy gomba-specifikus), 5 háziorvosi vizsgálat. A vizsgálatok alatt beszedett gyógyszerek - 4 hónap alatt 2 kúra 2x1gramm Augmentin Duo (hogy biztos baci mentes legyek) + 1 másik fajta 7 darabos antibiotikum, 2 havi refluxon, és jelenleg egy 56 szemes Acilesol 20mg kúra második heténél tartok. A vizsgálatok kivétel nélkül negatív eredményűek, a gyomortükrözés, ultrahang és MRI vizsgálat sem mutatott kóros elváltozást. Szeretném megkérdezni, ha minden vizsgálat szerint egészséges vagyok mint a makk, miért van a garatívem folyamatos gyulladásban, a nyelvem hátsó és hátsó-jobb oldala fáj, gyakran a nyakam jobb oldala is, valamint gyomortáji és hát-táji szúró érzésem. Sokszor beszélni sincs kedvem és a lehelletem is kellemetlen (függetlenül attól mit eszek, iszok). Naponta 3 alkalommal mosok fogat, ebből egyszer nyelvtisztítót és fogselymet használok (nem hinném, hogy a higéniával volna probléma). Úgy vettem észre, mióta az erősebb (reflux) gyógyszert szedem, az életkedvem visszatért, de ez az állandó (nem elviselhetetlen) szúrkálás, fájdalom, gombócérzés nem múlt el. Érdekessége a dolognak továbbá, hogy minden tünetem csak és kizárólag a jobb oldalamon jelentkezik, vannak rosszabb napok, mikor a nyakamtól kezdve a vállamon át a hátam jobb oldaláig fájdalmat érzek. Kérem adjon tanácsot, hova fordulhatnék még? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Előzmény: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/ful-orr-gegeszet/96585

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a gombócérzés témában

A leírásából az derül ki, hogy eddig igen részletes kivizsgáláson vett részt, mely számos szakorvosi vizsgálatot és műszeres, képalkotó vizsgálatok sorát tartalmazta. Ha mindezek valamint a több szakorvos által javasolt és végigvitt gyógyszeres kezelés sem hozott javulást, akkor valószínűleg így a távolból az interneten keresztül sem tudnék hathatósabb tanácsot adni. Egyetlen lehetőséget látok még, ha a panaszait, vagy legalábbis egy részét - a torokkal kapcsolatosakat - egy, a koponyaalaphoz tartozó csontnyúlvány (processus styloideus) meghosszabbodása vagyis processus styloideus elongatus, vagy ahhoz tartozó szalag elmeszesedése okozná. Ezt nem biztos hogy a fül-orr-gégészeti vizsgálat kideríthette volna, az orrmelléküreg röntgen is valószínűleg nem mutatja ki, és még a nyaki MRI vizsgálat sem tudja a vékony csontot jól ábrázolni. Megfontolandó ezt a konkrét kérdést feltéve célzott CT vizsgálatot végezni erről a területről.

Kérdés: 2011. október 20., 18:32; Megválaszolva: 2011. október 21., 11:00
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban