Mandula műtét

Idült garat-mandula gyulladást állapítottak meg nálam. Most Október 12_én lesz a műtétem csak félek.Fel készítettek a műtétre csak a bevérzéstől félek. Mekkora az esély rá? Nagyon sokszor lázas vagyok..Üdv.: Teodóra.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulaműtét témában

Kedves Teodóra!

A nemzetközi statisztikák szerint a műtéti utóvérzés 16 éves kor után 5% körül mozog, ez a műtétet követő 24 órán belül jelentkezik, amely időt kórházban, tehát a sebészeti ellátás szempontjából "kéznél" tölti. Mindezeken kívül igen csekély ezrelékben késői utóvérzés is lehet 14 napon belül, amit zömmel a kórházban adott utasításnak nem megfelelő táplálkozás és életmód idéz elő. Vagyis, ha betartja a szabályokat, akkor igen csekély a vérzés lehetősége.

Kérdés: 2011. szeptember 29., 20:38; Megválaszolva: 2011. október 01., 19:05
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás