Torokfájás: daganatos elváltozás?

Tisztelt dr nő/úr/A férjem első vizsgálata rötgen felvétel volt ez volt rajt, a jobb oldali sinus maxillaris nyálkahártyája, a bal oldali kp.fokban duzzadt. A sinus frontalis légtartó.Ez után jött a CT-vizsgálat diagnozisok: 1 J31.2 Idült pharyngitis 3 J31.2 idült pharyngitis TC: j.o. garatfal 4-5 cm hosszan megvastagodott ill 13x8mm lágyrészelváltozás, csontdestrukciónem ír le, felső parajug.regiobanmet.-re gyanus nycs Jo retromandibularisan 1db 0, 5x1 cm ill több apro nycs számos regioban.Ezután volt egy Laryngofiberoscopia: itt a makroszkoposan a daganatszövet nem volt látható.Ezután még altatásban mélyebb szövetekböl mintát vettek és ez volt rá irva, hogy rosszindulatú daganatos elváltozásra utaló jelek az anyagban nem voltak.De a torok fájása még mindig van.Utoljára 2011 09 14-én volt vele orvosnál és mindent rendben találtak.ezért nem tudjuk, hogy mitévők legyünk.Várjuk a válaszát.Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokfájás témában

Tisztelt Asszonyom!

A leírtak alapján kénytelenek vagyunk elhinni, hogy nincs tumora a férjének. Krónikus garatgyulladás fájdalmat okozhat, ezt néha a refluxbetegség súlyosbíthatja, ezért érdemes volna Salvus vízzel ivókúrát próbálni, ami napi 2 dl salvus óránkét 1 korty sebességgel való elfogyasztását jelenti. Újabb tünetek esetén ismételt gégésdzeti vizsgálat javasolt.

Kérdés: 2011. szeptember 27., 07:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:07
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás