• Gyakori orrvérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Pár éve főleg meleg napokon akár már egy kis orrfújás hatására elkezd vérezni az orrom. Persze percek alatt el tudom már állítani, ezért nagyon nem foglalkoztam vele. De most volt egy olyan alkalom, amikor csak úgy magától el kezdett vérezni, és mivel nem akarom, hogy akár munka során is ez megtörténjen megint, szeretném valahogy orvosoltatni. Végleges megoldás kellene, mert nem nagyon tudok költeni gyógyszerekre. Hallottam egy ilyen "ér-égetési" eljárásról, úgy tudom az nagy eséllyel végleg megszüntetné. Ma voltam fül-orr-gégésznél és csak kenegetést, meg Rutascorbin-t ajánlott, amikor pedig érdeklődtem erről az égetésről, bunkó módon kiakadt, hogy ne én mondjam már meg, ő az orvos, és el lettem küldve. Szóval itt érdeklődnék, hogy mennyire szokásos eljárás ez, mik a feltételei, hogy elvégezzék rajtam, illetve kell-e fizetni érte? Köszönöm előre is!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a orrvérzés témában

        Ha az orrban vannak tágabb erek, akkor lehet ilyen megoldást alkalmazni, ilyenkor kis kauterrel helyi érzéstelenítésben leégetik az ereket. Amennyiben nem javul, belgyógyászati vizsgálat javasolt a vérzékenység okának tisztázására, ez esetben az oki és nem a tüneti megoldás segít.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 08., 19:52; Megválaszolva: 2011. június 10., 13:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés