• Leukémia lehetséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor Úr! 2 hete erős orrvérzésem volt (gyerek korom óta nem volt ilyen).A természetgyógyász azt mondta vérzékeny vagyok,eddig ezt nem tudtam. Áprilisi vérképem eltérő adatai ,a vizeletben fehérvértest 157 (tartomány 0-4) Vörösvértest 4(tart.0-2) Laphámsejt 8(tart.0-2).Pár hónapja krónikus fáradtság és álmosság van rajtam.Az akupunktúrás szúrások véreznek,és zöld foltot hagynak az utóbbi időben.Orrvérzés óta gyenge vagyok. Mai napon ijesztően "rosszul voltam", nem tudtam a munkahelyemen koncentrálni,szinte ébren maradni sem, végtagjaim gyengék. Ápoló otthonban dolgozó nővérem kérte, hogy forduljak orvoshoz kérdezzek rá a leukémiára,mert nagyon sápadt vagyok egy ideje, és hétről-hétre látszik a fáradtság rajtam. Régen sok mindennel vizsgáltak : -fejfájás (mri negatív), - hasi panaszok,hasmenés,erős puffadás(eredmények negatív,reflux,gyomortükrözést nem csináltak,mert szinte mindig hőemelkedésem volt) - nyakamban sok ciszta van,(pajzsmirigylebenyben, mellben is)és egy nyirokcsomó,ami kidudorodik és sokszor nyilall a nyakam tőle- pajzsmirigy lebenyem duzzadt, pajzsmirigy vizsgálatok voltak, negatív.Hirtelen fogyás, hízás után vizsgáltak ezzel.Izomfájdalom, gyakori végtaggyengeséggel vizsgáltak,stroke tünetem volt októberben eredmények negatívak.Szemészeten is.Sokszor szédülök,bizonytalan látás.Utóbbi időben minden betegséget elkapok, hiába próbálom megelőzni.(influenza,nátha)-nőgyógyászati panaszok,8 napos menzesz,erős vérzéssel. A bőröm állítólag elég érzékeny, pattanásos,kiütéses, az orrvérzés óta élénk pirosak lettek a karomon,pedig már kezdtek halványodni,elmúlni.Az utóbbi időben elég érzékeny a szemem a fényre..Időközben szorongásos depressziós lettem.Nem bírok orvoshoz menni már,mert olyan sok évig (ezek a tünetek 8 éve kezdődtek,és jöttek ki egymás után)jártam mindenfele, hogy már rosszul éreztem magam az állandó "panaszkodástól".És már én sem hittem volna magamnak el, hogy ennyi minden kijöhet egy húszon éves fiatal lányon.Többet jártam orvoshoz,mint a nagypapám, pedig régen soha semmiért nem kellett mennem.A tüneteimet egybe nem nézték, csak külön kezeltek eddig. Nagyon sok antibiotikumot kaptam az évek során,és a szervezetemnek már nem nagyon tetszett.Kérem nézzék el nekem elkeseredettségemet, de már egyre nehezebben viselem, hogy minden csak rosszabb, és papíron "semmi bajom".Remélem,hogy mindent leírtam, és tudnak nekem tanácsod adni, mi lehet ez. Csináltassak új vérképet?Válaszukat hálásan köszönöm! Mély tisztelettel Üdvözlöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a orrvérzés témában

        Kedves Fiatal Hölgy! A vérkép eredményét nem küldte el, csak a vizeletét, ezt pedig jó lenne ismerni, mert például kiderülne belőle a vér alakos elmeinek száma, aránya. Egyébként az orrvérzés oka nemcsak vérzékenység lehet, hanem például egy tágabb véna az orrban, vagy vérnyomásprobléma, sőt, a vérzékenység diagnózisát nem természetgyógyász állítja fel, hanem orvos, különféle laborvizsgálatok után. Tehát korai még ilyen diagnózisra gondolnia, mint a leukémia, de vizsgáltassa ki magát, kezdje laborral és fizikális vizsgálattal a háziorvosnál. Remélhetőleg minden rendben lesz. Addig is a rosszullétek miatt rendszeres vérnyomásmérés javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 07., 22:57; Megválaszolva: 2011. június 08., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés